Warsztaty kulinarne – „Rodzinne gotowanie z wykorzystaniem sezonowości produktów”

W dniu 13 lutego 2017 r. o godz. 10:00 (I grupa) i 12:30 (II grupa) w sali sesyjnej Urzędu Miasta w Lubawie, zostały zorganizowane warsztaty kulinarne – „Rodzinne gotowanie z wykorzystaniem sezonowości produktów”. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:

  • przedstawienie możliwości związanych z ekonomią kuchni domowej przy wykorzystaniu sezonowości,
  • tworzenie, poprzez praktyczne warsztaty, dań z wykorzystaniem sezonowych produktów,
  •  uświadomienie roli sezonowych produktów w żywieniu,
  • przedstawienie propozycji dań na niskobudżetowe, smaczne i zdrowe potrawy.

Dzięki warsztatom uczestnicy nabyli nowe umiejętności, m.in.:

  • poznanie roli sezonowych produktów w codziennej diecie,
  • zdobyli wiedzę jak tworzyć niskobudżetowe dania z wykorzystaniem produktów sezonowych,
  • poznanie przepisów z wykorzystaniem produktów sezonowych,
  • urozmaicenie jadłospisu o dania z wykorzystaniem produktów otrzymywanych
    w ramach POPŻ i z zachowaniem zasad sezonowości.

Do udziału w zajęciach uprawnione są osoby korzystająca z pomocy żywnościowej
w ramach PO PŻ Podprogram 2016.

WP_20170213_10_43_24_Pro WP_20170213_10_43_43_Pro

WP_20170213_10_43_52_Pro WP_20170213_13_25_12_Pro (2)